logo newShapes, Verhaalvormen & Verhalen vormen

 

newShapes

 

We worden de hele dag omringd door informatie, nieuws, berichten en boodschappen. Allemaal verhalen die ieder opeen eigen manier verpakt zijn. Een verhalenverteller, of het nu een journalist, voorlichter of een romancier is, heeft tientallen verhaalvormen tot zijn beschikking om dat te doen. Het is onderdeel van onze cultuur. Al die vrolijke, indringende, negatieve, optimistische, speelse of complexe verhalen maken ons tot de mensen en de samenleving die we zijn.

Elke boodschap in de media –  reclameboodschap, politieke boodschap of nieuwsbericht –  zit verpakt in woord, beeld, beweging of geluid. Zorgvuldig gekozen woorden, beelden en geluiden. Iedereen wil zijn boodschap overbrengen, verkopen. Het is mediawijs om te weten hoe je zoiets het beste doet: hoe je als mediaconsument de boodschappen leest en hoe het werkt als je zelf een boodschap wilt verpakken. Dit verpakken van de boodschap is geen slechte zaak, het helpt ons om een boodschap sneller en beter te begrijpen of onthouden, maar het verleidt ons ook te geloven wat de boodschap vertelt.

 

Aan de hand van een aantal lesbladen, vier interactieve clips(web–  en tabletbased: tijdens het kijken krijgen leerlingen vragen voorgelegd, pas na beantwoording kan een leerling verder kijken) en een opdracht analyseren de leerlingen globaal en in detail de film. De vragen maken hen zowel attent op de wijze waarop de film is samengesteld als kritisch ten aanzien van de inhoud. Tot slot maken de leerlingen een eigen analyse op één onderdeel, dat zij aan elkaar presenteren. Een peer-to-peer evaluatie vormt de afronding van deel I.
Alhoewel de leerlingen in deel I ook actief bezig zijn, gaan ze in deel II echt aan de slag. Na een introductie op animatie en het afnemen van een interview maken de leerlingen een animatie die met het interview tot een film wordt gemonteerd.

Een schoollicentie kost voor:

  • een school tot 500 leerlingen €140,00,
  • een school met 1500– 1500 leerlingen €175,00
  • een school van 1500 leerlingen of meer € 195,00

incl. BTW per jaar.

Voor meer informatie zie Pakketinformatie of contact opnemen met Saskia van der Linden: studio@eironeia.nl

verhalenvertellerverhalenverteller
verhalenverteller

 

Bijgaand filmpje geeft een indruk.

 

Licentie aanvragen

 

Met de voorbeeldclip voor docenten kunt u ervaren hoe een interactieve clip werkt.

 

Docenten- clip: The story of stuff

Get Adobe Flash player

 

logo

Dit is een venster van de website www.eironeia.nl

Studio Eironeia biedt advies en begeleiding op het terrein van: onderwijs, interactieve multimedia en kunst&cultuur 

Voor meer informatie en de elf cassussen waarop Eironeia iets voor u kan betekenen, ga naar

www.eironeia.nl/